Les pintures

 

Història

 

 

Jordi Rollan
La seva etapa inicial va ser bàsicament figurativa, centrat especialment en la figura femenina, derivant cap a l’abstracció. La seva pintura actual es centra bàsicament en la recerca de formas i colors, movent-se entre l’abstracció y la figuració, conferint a la seva obra una llibertat d’expressió total. En la seva recerca cap a noves formes d’expressió, ha experimentat amb diversitat de materials (collage, tècniques mixtes, acrílic).
Trajectòria artística
Va realitzar els seus estudis de dibux i pintura a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics la Llotja de Barcelona, complementant-los amb l’assistència al Reial Cercle Artístic de Barcelona i al Cercle Artístic de Sant Lluc.
Al 1964 és becat pel Reial Cercle Artístic de Barcelona, que el permet visitar els museus més importants d’Europa i conèixer els nous moviements artístics del moment.
Des de la primera exposició individual al 1966 a la Sala Jaimes de Barcelona fins avui, ha realitzat al voltant de 200 exposicions, participant al mateix temps en numeroses exposicions col·lectives. Des de 1994 fins el 2004 ha desenvolupat una intensa etapa d’exposicions a Alemanya i Suissa, de les que cal destacar les mostres amb el títol de “Dali – Rollan Grosse Katalanische Meister”, que es va realitzar a vàries capitals alemanes. Ha exposat també a EEUU, França, Itàlia, el Marroc i Montecarlo.